Vier GLU-studentenbedrijven in regiofinale Student Company!

Stichting Jong Ondernemen stimuleert studerende jongeren op het mbo en hbo hun ondernemerskwaliteiten te ontdekken. Dit gebeurt op verschillende manieren. O.a. met het programma Student Company voor het mbo. Vier student companies van onze school hebben met 17 andere bedrijven de regiofinale van dit jaarlijkse programma voor het mbo bereikt! Op 17 april 2019 wordt bekend wie door gaan naar de landelijke halve finale. “Uit tachtig inzendingen zijn o.a. ‘onze’ vier student companies gekozen. Dat is al een hele prestatie”, stelt Mustapha Adhar, begeleider van de teams van het GLU.

“Meedoen is al supertof!”, vindt Kayleigh Nolte van Be lief. “Wij hopen met ons product – T-shirts met quotes – het imago van mbo’ers te verbeteren. En het verschil te maken.” Ashley Veld, namens Lystic: “Wij hebben een spel gemaakt om mensen te verbinden. Het heet Partypong. We denken dat dit heel goed aansluit bij een maatschappelijk probleem en hopen dat anderen dat ook zien” “We zijn onder de indruk van de andere bedrijven en dus extra blij met onze nominatie. We hebben nu al zoveel geleerd!”, vertelt Bart van Ruiten van reclameadviesbureau Stuv. Het vierde genomineerde GLU-bedrijf heet GoGoods.

Vier uit vijf van het GLU

Ondernemen loopt als een rode draad door het Grafisch Lyceum Utrecht. Dat blijkt uit het feit dat vier van de vijf student companies uit de regio Midden-Nederland en Noord-Holland van onze school komen. Op 17 april 2019 wordt bekend of zij zich ook plaatsen voor de landelijke finale. Duimen!