Twee GLU-bedrijven door naar halve finale Student Company!

Stichting Jong Ondernemen stimuleert studerende jongeren hun ondernemerskwaliteiten te ontdekken. Dit gebeurt op verschillende manieren. O.a. met het programma Student Company voor het mbo. Vier student companies van onze school hebben met 17 andere bedrijven de regiofinale van dit jaarlijkse programma voor het mbo bereikt! Twee daarvan zijn door naar de halve finale op 17 mei.

In totaal zijn twaalf student companies door naar de halve finale. Vijf daarvan maken kans op een plek in de landelijke finale. “Meedoen is al supertof!”, vindt Kayleigh Nolte van Be lief. “Wij hopen met ons product – T-shirts met quotes – het imago van mbo’ers te verbeteren. En het verschil te maken. Onze tweede prijs tijdens de marktdag – waar alle bedrijven zich presenteerden – gaf al zo’n goed gevoel, maar dit is natuurlijk helemaal top.” Het tweede GLU-bedrijf is GoGoods. De eervolle vermelding is voor Lystic en Stuv, zij bereikten eveneens de regiofinale.

De finalisten krijgen op 17 mei een casus waar ze aan moeten werken. Ter plekke bepaalt de jury welke tien bedrijven door mogen naar de finale. “Deze periode was al spannend, maar dat duurt dus nog even voort voor GoGoods en BeLief. We zijn nu al trots, maar laten we met z’n allen flink duimen om nog trotser te worden!”, vindt docent Mustapha Adhar. Samen met Raimke van den Beemt-Groothuizen is hij begeleider van de teams.