Tassilo Vermeulen vierde in Skills Finale Webdesign

Woensdag 6 en donderdag 7 maart 2019 hing er een gespannen sfeer in het hoofdgebouw van het Grafisch Lyceum Utrecht. Twee dagen lang streden 6 kandidaten in de finales van de Skills Heroes Wedstrijd Webdesign. GLU kandidaat Tassilo Vermeulen eindigde op de vierde plaats. Een mooie prestatie, voor deze pittige opdracht met ijzersterke kandidaten. Andy Banach van Deltion College ging met de gouden medaille naar huis. Dylan Roubos van Aventus werd tweede en de derde plaats was voor Maarten Jakobs van ROC Ter AA.

Onder toeziend oog van drie juryleden werkten zij aan de opdracht, ‘het ontwerpen en bouwen van een website met een achterliggend cms-systeem’. 

Voor de begeleiders van de kandidaten was er een interessant programma gedurende de twee dagen. Ze kregen een rondleiding door de school, konden zelf aan de slag in de werkplaats waar ze een eigen boekje hebben gemaakt en kregen uitgebreid de gelegenheid om met elkaar te praten over het vakgebied, de wedstrijden en het onderwijs. Met een aantal kritische studenten in de collegezaal, discussieerden Fred van Koot (Skills), Peter Villevoye (docent Adobe), Ronald van Schaik (Kaliber) en Marijn Wiersma (medewerker O&O Grafisch Lyceum Utrecht) tijdens een rondetafelgesprek over hoe de wedstrijden aansluiten op het onderwijs en het bedrijfsleven en wat daar beter kan.