Taart voor de klas met het minste verzuim

Op de Dag van de Leerplicht, donderdag 16 maart 2017, werd klas 1AAV1 verrast met een grote slagroomtaart. Zij ontvingen deze traktatie omdat zij de klas bleken met gemiddeld het minste verzuim. Op de Dag van de Leerplicht zetten we ze in het zonnetje want goed gedrag is een compliment waard.

Volgens studieloopbaanbegeleider (slb’er) Kristel Boers is dat te danken aan de saamhorigheid van de klas. “Het is een heel gezellige klas. Ze helpen elkaar met moeilijke vakken en staan voor elkaar klaar als er iets moet worden opgelost.” Volgens Kristel heb je als slb’er ook invloed op de groepsvorming. Tijdens de slb-lessen is het belangrijk dat er aandacht is voor groepsvorming door middel van opdrachten. “Zo hadden we vorige week een opdracht waarin ze elkaar complimenten moesten geven. Een opdracht die met veel plezier en ook emotie werd uitgevoerd. Dit brengt de studenten ook weer dichter bij elkaar.”

Op de vraag: Waarom denken jullie dat jullie deze prijs hebben gewonnen, antwoordt een van de studenten: “We zijn gewoon een heel leuke klas!”. De verkiezing van de klas met het minste verzuim was onderdeel van de posteractie ‘Wat fijn dat je aanwezig bent ‘.

Meer informatie: Website van De Dag van de Leerplicht