« Terug naar opleidingen

Printmedia Drukker/Nabewerker – niv. 2 of 3 BBL

niveau 2 of 3 | BBL | 2 of 3 jaar

Drukwerk is er altijd, waar je ook kijkt. Van briefpapier, verpakkingen en kranten tot reclamezuilen en cd’s, allemaal worden ze gedrukt of bedrukt. Als drukker bedien je de drukpers. Je zorgt ervoor dat wat de vormgever en dtp’er hebben gemaakt ook tastbaar wordt. Nieuwe druk- en printtechnieken spelen hierbij een steeds belangrijkere rol.

Het drukwerk is dan nog niet klaar. Als nabewerker zorg je voor een nauwkeurige afwerking door het drukwerk te snijden, vouwen, verzamelen, naaien en brocheren. Jij weet alles van het lijmen, nieten of binden van katernen. Kortom: jij weet precies welke techniek en apparatuur je moet gebruiken om tot het beste resultaat te komen!

Als medewerker printmedia ben je praktisch ingesteld en kun je veilig en precies werken. Je werkt graag met technische apparatuur en kent alle ins en outs van het drukproces en de afwerking. Jij zorgt voor kwaliteit!

De opleiding

  • Je leert alles over drukken en nabewerken in de praktijk.
  • De niveau 2-opleiding duurt twee jaar, bij deze BBL-opleiding werk je vier dagen bij een leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school.
  • De niveau 3-opleiding duurt drie jaar.

Na de opleiding

  • Na de opleiding blijf je aan de slag bij een drukkerij, uitgeverij, copyshop of ander grafimediabedrijf.

Specialiseren

In overleg met de werkgever is er een uitgebreid intaketraject waarbij al wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Vanuit de opleiding Medewerker Printmedia niveau 2, kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding. Je start je opleiding op niveau 2 en na het eerste halfjaar van je opleiding krijg je een assessment. Als je assessment daar aanleiding toe geeft en je binnen jouw bedrijf de mogelijkheid hebt, kun je doorstromen naar niveau 3 en op dat niveau uitstromen.

Op deze manier kunnen we maatwerk leveren waar jij en natuurlijk het bedrijf waar je werkt bij aansluiten.

AanmeldenToelatingseisen

  • Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg)
  • Mbo diploma niveau 1
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet toepassing, wij kunnen actief bemiddelen bij het vinden van een passende leerwerkbaan.