NOS: steeds meer (jonge) ondernemers zoals GLU-student Mila Duterloo

Nederland telt op 1 januari 2.000.404 bedrijven. Niet eerder waren er zoveel ondernemingen. Vorig jaar groeiende het aantal bedrijven en bedrijfjes met bijna 100.000, een toename van 5 procent. Onder de nieuwe zzp’ers zijn veel jongeren tot 18 jaar en de groei in die leeftijdsgroep gaat de laatste jaren pijlsnel. In 2015 waren het er 1944, vijf jaar later is dat gestegen naar 6572, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018. NOS ging hierover o.a. in gesprek met Mila Duterloo, student Webdesign aan onze school.

Mila is een van de studenten van onze school met een KvK-inschrijving. Die combinatie komt steeds vaker voor. Niet voor niets wordt tijdens opleidingen ook aandacht besteed aan ondernemerschap. Mila startte het bedrijf Travelicious & Co, dat duurzame plasticvrije reiskits verkoopt. ‘Shampoobar, bodybar, tandpasta, tandenborstel, kammetje, allemaal plasticvrij. Het loopt op zich wel goed, onlangs heb ik reiskits aan een bedrijf verkocht voor de kerstpakketten. Ik wil graag internationaal en loop over van ideeën, ook voor een app.’ Een inspirerend verhaal wat wij binnen onze school beslist stimuleren!

Ook het AD pikte het verhaal van Mila op. Lees dat hier. Liever luisteren? Na circa 3 minuten komt Mila in dit radio-item aan het woord.