Minister Bussemaker ondertekent XL kunstkerstwensbal

“Ik wens alle leerlingen en studenten een creatief en uitdagend onderwijsjaar toe!”. Dat is de boodschap die minister Bussemaker van OCW vandaag op een reuze kunstkerstbal schreef. Deze XL kerstbal is onderdeel van de deelname van het Grafische Lyceum Utrecht aan de Rijksstudio Award 2017. Vorige week schreef ook burgemeester Van Zanen een boodschap op een van de XL kerstballen.

Een groep studenten, begeleid door docent Jorrit de Leur, een bekend gezicht van de campagne ‘Nooit uitgeleerd’ van het ministerie, vertrok vanmorgen met de kerstbal van 1,5 meter doorsnede met de trein naar Den Haag. Onderweg hadden ze veel bekijks en werd het verhaal achter deze ludieke actie uitgelegd. Ondertussen kregen de reizigers een zakje met drie kleine kunstkerstbalwenskaarten uitgedeeld. Om hiermee een persoon of groep het beste te wensen en dit in de kerstboom op te hangen of te versturen. De reuze-bal met de kerstwens van minister Bussemaker komt te hangen bij vijf andere grote exemplaren in het Grafisch Lyceum Utrecht.

ministertekentkerstbal20-12-2016-2Kerst, winter en Utrecht
Met dit gebaar worden kunst en wens samengebracht. Het hele concept bestaat uit kleine kerstballen en zes XL-varianten van karton. De afbeeldingen op de kerstballen komen uit de Rijksstudio en hebben allemaal te maken met kerst, winter en/of Utrecht. In zijn geheel vormt dit de inzending van het Grafisch Lyceum Utrecht voor de Rijksstudio Award 2017.

Meer informatie over de Rijksstudio Award.