Luna den Hoed wint tweede prijs Packaging Talent Award

Vierdejaars studente Grafische Vormgeving, Luna den Hoed, won de tweede prijs in de BNO Packaging Talent Award 2016. De opdracht voor deze derde editie van de wedstrijd bestond uit het ontwerpen van een verpakkingslijn voor het nieuwe broodbeleg en/of de vegetarische rookworst van De Vegetarische Slager. Een prachtige prestatie voor een mbo student, tussen alle inzendingen (in totaal 33) van vooral hbo studenten.

Tegelmotief
Luna nam haar ontwerp op stijlvolle wijze mee in het complete verpakkingsmateriaal.  Inclusief een schaaltje en plastic bakje.  “Het mooi uitgewerkte tegelmotief roept associaties op met een ouderwetse slager, is stilistisch fris en smakelijk en past bij de transparante verpakking. Het gehele ontwerp, met het witte ‘betegelde’ schaaltje en de witte verzorgde typografie, oogt esthetisch en schoon. Haar idee leeft ook bij het bedrijf zelf. De Vegetarische Slager is al langer bezig om tegelmotieven in een deel van de verpakkingsontwerpen op te nemen”, aldus de jury.

BNO Packaging Talent Award
De BNO Packaging Talent Award is een initiatief van BNO NEXTpack. Doel van de prijsvraag is om jonge ontwerpers en ontwerpstudenten te interesseren voor het vakgebied verpakkings­ontwerpen en opleidingen aan te zetten dit ontwerpspecialisme in hun onderwijsaanbod op te nemen. Editie 2016 werd mede mogelijk gemaakt door Packaging Innovations.

Vorig jaar ging, Denise Veenendaal van het Grafisch Lyceum Utrecht met de eerste prijs naar huis. Iets waar deze winaars trots op mogen zijn, maar ook wijzelf.

Luna van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs!

Meer informatie over de BNO Packaging Talent Award