Grafisch Lyceum Utrecht scoort hoog in Keuzegids Mbo

De mediaopleidingen van het Grafisch Lyceum Utrecht behoren tot de beste opleidingen van Nederland. De opleidingen voor media staan op een gedeelde zesde plaats van 36 aanbieders. Hiermee mogen maar liefst zes opleidingen zich een jaar lang ‘Top-opleiding’ noemen. Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2017 die vandaag is verschenen. Tot de mediaopleidingen horen Grafische Vormgeving, Interactieve Vormgeving, Animatie en Audiovisuele Vormgeving, Game Artist, de nieuwe opleiding Crossmedia en de opleiding Mediamanagement en Marketing.

Ook Mediadeveloper en Gamedeveloper, de meer technologische opleidingen in het vakgebied van ICT en mediabeheer, behoren tot de beste opleidingen van Nederland. In de regio Midden Nederland zijn zij de beste. Deze opleidingen van het Grafisch Lyceum Utrecht staan op een gedeelde vijfde plaats van 43 Nederlandse scholen. De opleidingen voor mediatechniek, Allround dtp’er, Medewerker Creatieve Productie en de opleiding Drukker/Nabewerker staan op een zevende plaats van de twintig scholen die de opleidingen aanbieden.

Het Grafisch Lyceum Utrecht is erg trots op dit resultaat. Een belangrijk onderdeel van de manier waarop het oordeel van de Keuzegids gebaseerd is, is het cijfer dat studenten hun opleiding geven tijdens de landelijke JOB-monitor. Daarnaast vormt het oordeel van de Onderwijsinspectie een essentieel onderdeel van de beoordeling.

De Keuzegids Mbo 2017 is een uitgave van Keuzegids.org