GLU lanceert SWAPP

Op 11 januari 2018 om 11.00 uur lanceerde het Grafisch Lyceum Utrecht de app ‘SWAPP’. Met SWAPP kunnen studenten hun beste werk uploaden in een Top 100 en elkaars werk bekijken en beoordelen. Dat gebeurt door op het werk te stemmen met een ‘like-functie’. Het aantal stemmen van studenten en docenten bepaalt hoe hoog hun werk in de Top 100 staat. Met SWAPP kunnen studenten en docenten het werk ook bespreken en delen via Facebook, Twitter en Pinterest. De Top 100 is zo geprogrammeerd dat deze communiceert met schermen in school waarop het werk te zien is. Dit netwerk bestaat uit een video wall en een aantal grote schermen op strategische plaatsen in de school.

Aan de app is lang en hard gewerkt. De app SWAPP is ontwikkeld door studenten van de opleidingen Mediadeveloper en Interactieve Vormgeving. De Top 100 wordt ieder uur ververst, dus wat je uploadt kan iets later op de dag al zichtbaar zijn. Stemmen is alleen mogelijk voor studenten en docenten van het Grafisch Lyceum Utrecht maar kijken in SWAPP is voor iedereen mogelijk.

SWAPP is een app voor alle studenten van alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Utrecht. Naast artwork op grafisch, interactief en audiovisueel gebied is er in de top 100 plaats voor hoogstandjes op het gebied van marketing, organisatie en drukwerk. De app kan het allemaal laten zien.

Neem net je smartphone snel een kijkje op swapp.glu.nl. Let op: dit werkt allen met Android, iOS of macOS.