Fleur Hagen vindt finaleplek Skills Heroes al winst

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Vorige week deed Tassilo Vermeulen mee aan de finale webdesign en werd daar vierde. Een hele mooie prestatie! Deze week kunnen we opnieuw gaan duimen en wel voor Fleur Hagen. Zij is een van de finalisten Grafische Vormgeving en vertegenwoordigt het Grafisch Lyceum Utrecht deze week tijdens haar finale van 20 t/m 22 maart in de RAI Amsterdam. ‘Natuurlijk wil ik graag winnen, maar ik ga vooral van het moment proberen te genieten.’

Fleur Hagen is derdejaars student, zelfstandig ondernemer én blij met haar deelname. ‘Ik kende Skills nog niet. Ik kwam ermee in aanraking via onze docent Michiel Krikke. Hij spoorde mij aan om mee te doen. Tijdens de kwalificaties werd ik met slechts een paar punten verschil met de eerste, tweede. Dat was een mooie opsteker en daardoor werd ik zelf ook steeds enthousiaster.’

Uitblinken
Nu, vlak voor de wedstrijd, is Fleur nog niet zenuwachtig. ‘Vooraf gaat het eigenlijk allemaal wel relaxt. Tijdens de wedstrijd ervaar ik vast iets meer stress. Hoewel het goede nieuws is dat we drie dagen de tijd hebben. Ik ben gewend snel te werken en hoop de extra tijd, die ik daardoor overhoud, te kunnen gebruiken om uit te blinken. Iets extra’s toe te voegen.’

‘Ik vind dit nu al winst’
‘Ik heb mijn eigen bedrijf in grafische vormgeving. Ik doe veel voor events. En maak gebruik van digitaal animeren. Het zou tof zijn als dit onderdeel wordt van de opdracht. Ons is al verteld dat we een media-uiting moeten maken voor het Rijksmuseum, maar verder weet ik nog niks. Ik laat het maar op mij afkomen. Deze finaleplek is al super! Voor mij persoonlijk en voor mijn eigen bedrijf. Natuurlijk wil ik graag winnen, maar ik vind het nu al winst!’

Over Skills Heroes vakwedstrijden

Gedurende drie dagen staat de RAI Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen. De winnaars van de finales vormen het Nederlandse team dat deelneemt aan de internationale wedstrijden van Worldskills 2019 die in september gehouden worden in Kazan in Rusland.