Drie prijzen voor studenten op Utrecht over Utrecht Festival

Zondag 25 juni 2017, tijdens het Utrecht over Utrecht Festival in het Louis Hartlooper complex, wonnen de studenten van Grafische Lyceum Utrecht wederom de 1e de 2e en de publieksprijs in de categorie ‘Film’. Het team van Animatie en Audiovisuele Vormgeving (AAV) deed voor de derde jaar mee aan het festival.

Binnen het project, ‘Backstage’ (terug van stage) hebben de vierdejaars studenten in groepen een filmproductie gemaakt voor het festival. Zeven van de elf ingezonden films waren genomineerd en zijn vertoond op het grote doek.

Welkom in Utrecht
11 jaar geleden startte Jos Stelling (bekend van o.a. de films Duska, De Illusionist, Mariken van Nieumeghen en de Vliegende Hollander) dit festival met de categorieën: poëzie, fotografie, verhaal en film die allemaal betrekking moesten hebben op Utrecht (provincie en stad) met een wisselend thema. Dit jaar was het thema: ‘Welkom in Utrecht’.

De prijswinnaars van 2017:
1e prijs
‘Gezichten van Utreg’ door Tiffany Schrijver en Xenia Geelen
https://www.youtube.com/watch?v=7Fb6RMBmOgI

De film met de 1e prijs wordt door RTV Utrecht in de eerste week van juli twee dagen achtereen een paar keer per dag uitgezonden.

2e prijs
‘Hoofdletter U’ door Stijn Scholten en Vincent Verhoef
https://www.youtube.com/watch?v=sImz9itPZl4

Publieksprijs
‘Fabels van Utrecht’ door Marieke van Appeldoorn, Amanda van de Meent, Alina Wimmers, Suzanne van der Kaaij, Amy Keizer en Emmy Barendse
https://www.youtube.com/watch?v=oE1g35JUInc