« Terug naar opleidingen

Mediamanagement en Marketing

BOL | 4 | 3 jaar

mbo17_topopleiding_125pxAls mediamanager ben je helemaal thuis in de creatieve industrie. Je weet wat er komt kijken bij de creatieve ontwikkeling van een reclameopdracht en de technische vervaardiging van het product. Je hebt ook verstand van marketing en communicatie

Je bent de schakel tussen opdrachtgevers, vormgevers en technici. Of het nu om een boek, magazine of een website gaat. Jij hebt kennis en inzicht in de nieuwste grafische technieken, productieprocessen, materialen en trends. Ook doe je onderzoek naar doelgroepen en maak je een marketing- of mediaplan. Organiseren en regelen is je tweede natuur.

Je leert

Je leert over dtp, vormgeving, reclameleer, multimedia, print & finishing, bedrijfseconomie, marketing en communicatie, adviseren  en onderhandelen. Zo leer je hoe je projecten aanstuurt en een mediacampgne opzet.

De opleiding duurt drie jaar. Al in het eerste leerjaar werk je voor echte klanten. Tijdens de opleiding loop je in totaal 30 weken stage bij een erkend leerbedrijf. Zo krijg je veel praktijkervaring.

Met een diploma Mediamanagement en Marketing van het Grafisch Lyceum Utrecht heb je een streepje vóór. Je leert werken met professionele grafische software en je specialiseert je in het vakgebied marketing en communicatie.

Werken of doorleren?

Met je diploma kun je alle kanten op. Je kunt gaan werken bij reclamebureaus, communicatiebureaus, drukkerijen of uitgeverijen. Of kiezen voor een commerciële baan bij grafimediabedrijven. Als je verder wilt leren, kun je doorstromen naar meerdere hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld een opleiding Grafisch Management of Media- en Informatiemanagement, Marketing en Communicatie.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma (tl, kbl of gl), een mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Filmpje

In een filmpje laten studenten van de opleiding Mediamanagement en Marketing zien hoe ze een PR-stunt bedenken en hun plan presenteren voor kledingketen America Today in Utrecht. Natuurlijk hebben ze het filmpje ook zelf gemaakt.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.