« Terug naar opleidingen

Gamedeveloper

niveau 4 | BOL | 4 jaar

Als Gamedeveloper weet je alles van de techniek die nodig is om een game te maken. Of het nu gaat om een spel voor de smartphone, tablet of internet, een ‘serious game’ of een spel voor de console: iedere game werkt zoals jij het wilt. Jij programmeert en schrijft scripts zodat animaties en characters tot leven komen en speelbaar worden. Je kunt goed samenwerken en bedenkt creatieve oplossingen om de ideeën van de opdrachtgever mogelijk te maken.

Je leert

mbokeuzegids 2015 topopleidingJe leert programmeren en scripting. Ook krijg je les in animatietechniek en beeld- en geluidsediting. Tijdens je opleiding werk je samen met studenten van de opleiding Game Artist aan projecten van echte opdrachtgevers. Je loopt twee keer een half jaar stage om praktijkervaring op te doen.

Werken of verder leren?

Met je diploma kun je aan het werk bij gamebedrijven of bij reclamebureaus, webdesignbureaus, communicatiebureaus en marketingbedrijven. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen. Verder studeren in het hbo kan natuurlijk ook. Je kunt je verdiepen in het ontwerpproces, de techniek of in de commerciële kant van gaming.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma (tl, gl of kbl), een mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo. Wiskunde is gewenst.

Als je over een hogere vooropleiding beschikt en/of de juiste motivatie en ambitie hebt, kun je in aanmerking komen voor het versnelde traject van drie jaar.

Filmpje

Drie studenten gaming laten in een filmpje zien hoe een game gemaakt wordt: van concept naar game.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.