« Terug naar opleidingen

Crossmedia

niveau 4 | BOL | 3 jaar

mbo17_topopleiding_125pxAls Crossmediavormgever werk je op de computer met tekst, beeld en geluid. Je ontwerpt en maakt media-uitingen voor gedrukte of digitale media. Omdat je breed bent opgeleid, ken je alle aspecten van het vak. Het beste kom je tot je recht als je verschillende media kunt inzetten. Je weet hoe je een boodschap kunt vormgeven. Boven alles ben je creatief en kun je goed met een computer omgaan. Je weet veel van vormgeving, kleurgebruik en beeldbewerking en je kunt je ideeën visualiseren. Als mediavormgever kun je goed samenwerken en vind je strakke deadlines een uitdaging.

De opleiding

De opleiding Crossmedia duurt drie jaar. Vanaf het eerste leerjaar werk je in projecten aan echte opdrachten. Zo leer je het snelst wat er allemaal nodig is om een website, drukwerk, video of game te maken. Je leert omgaan met de computerprogramma’s die je nodig hebt om media-uitingen te maken. Ook leer je omgaan met klanten en hoe je een ontwerp presenteert. Technisch ben je goed voorbereid en je weet hoe je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends.

Je leert ook ondernemersvaardigheden en natuurlijk krijg je – zoals bij alle mbo-opleidingen – vakken zoals Engels, Nederlands, burgerschap en rekenen. Later in de opleiding werk je voor echte klanten. Je loopt in totaal één jaar stage bij verschillende mediabedrijven.

De driejarige opleiding Crossmedia is een pittige opleiding want je wordt breed opgeleid. Met je portfolio laat je zien waar je sterke kanten liggen.

Dankzij vakken als ontwerpen, techniek, communicatie, presenteren en adviesgesprekken word je voorbereid op een toekomstbestendige baan als breed inzetbare vormgever.

Werken of doorstuderen

Als Crossmediavormgever kun je na je diploma aan de slag bij een vormgeefstudio, een ontwerp- en reclamebureau, een media- en gamebedrijf of bijvoorbeeld een uitgeverij. Je kunt ook zelf een bedrijf beginnen. Of je kunt verder studeren aan een van de kunstacademies.

Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.