« Terug naar opleidingen

Animatie / Audiovisuele vormgeving

niveau 4 | BOL | 4 jaar

mbo17_topopleiding_125pxAls animator en audiovisueel vormgever geef je je ideeën vorm met bewegend beeld en geluid en laat je ze zien aan de wereld. Je maakt trailers, reclamefilmpjes, videoreportages, bedrijfspresentaties, motion graphics en soms korte speelfilms. Je maakt animaties in 3D op de computer en in 2D, beeld voor beeld met veel geduld. Je visual effects zien er goed uit want je weet wat je kunt bereiken met bijvoorbeeld een green screen.

Je pakt de zaken professioneel aan. Voordat je op pad gaat, maak je een storyboard en een draaiboek. Tenslotte monteer je de uiteindelijke film en voeg je er geluid aan toe. Het resultaat is een professioneel vormgegeven audiovisueel product.

Je leert

De opleiding bestaat uit vormgeven, video en animatie en alles wat zich binnen deze gebieden bevindt. Je leert over het opnemen en monteren van beeld en geluid en hoe je motion graphics en infographics maakt. Je leert omgaan met de professionele computerprogramma’s die je daarvoor nodig hebt, zoals 3D Studio Max, Premiere, Photoshop, Illustrator en After Effects.

Op het gebied van animatie leer je technieken die je in alle mogelijke software kunt toepassen, van traditionele 2D-animatie tot het modelleren en animeren in 3D. Naast je technisch kunnen, ontwikkel je je creatieve talenten met behulp van vakken als visualiseren, concept en fotografie. Je leert ook samenwerken binnen projecten, onder andere voor externe opdrachtgevers.

 Promofilmpje

In het promofilmpje vertellen docenten wat je leert tijdens de opleiding Animatie/audiovisuele vormgeving. Ook laten ze daarbij veel werk van onze studenten zien.

Werken of doorstuderen

Met je diploma kun je aan de slag bij een audiovisueel bedrijf, reclamebureau, film- en animatiestudio, multimediabedrijf of een webdesignbureau. Of je kunt je eigen bedrijf beginnen. Je kunt ook verder met een hbo-opleiding aan een van de kunstacademies of de Film- en Televisie Academie.

 Toelatingseisen

AanmeldenTenminste een vmbo-diploma kbl, gl of tl, mbo-diploma niveau 3 of een overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Bijsluiter

Lees de bijsluiter van Studie in Cijfers over deze opleiding.
De cijfers voor de kans op stage zijn niet relevant, wij garanderen al onze studenten een passende stageplek.