Aanmelden

Aanmelden gaat het snelste met het digitale aanmeldformulier. De link naar het digitale aanmeldformulier vind je in het groene vlak.

Het Grafisch Lyceum Utrecht is een creatieve vakschool. Alle leerlingen die zich bij ons aanmelden, zijn geïnteresseerd in vormgeven, techniek en media. Tijdens de aanmeldprocedure helpen we je om de juiste opleiding te kiezen. Je verdiept je natuurlijk in de verschillende opleidingen bij onze school maar ook in jezelf! In de aanmeldprocedure onderzoek je je motivatie, talenten en interesses. Door dit zorgvuldig te doen zet je een belangrijke stap voor je toekomst!

Er is een aantal verplichte onderdelen in de aanmeldprocedure:

Stap 1: Check op toelaatbaarheid

Na je digitale aanmelding vragen we je informatie te sturen. Er wordt gekeken of je toelaatbaar bent. Hiervoor lever je je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD), een kennismakingsbrief en een kopie van je laatste cijferlijst in. Ben je toelaatbaar, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck of voor de studiekeuzecheck. Ben je niet toelaatbaar, dan nemen we contact met je op.

Stap 2: Leerbehoeftecheck

Als je extra ondersteuning nodig hebt vanaf de start van de opleiding, dan word je uitgenodigd voor een leerbehoeftecheck. Dit is een gesprek met een docent die werkt bij het team van de opleiding van je keuze. Samen bekijk je wat je nodig hebt en wat wij kunnen bieden. Je ouders zijn ook welkom bij dit gesprek. Na de leerbehoefte-check word je uitgenodigd voor de studiekeuzecheck.

Stap 3: Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een inspirerende bijeenkomst waar je docenten en studenten van de opleiding ontmoet. Je laat je werk zien en bespreekt jouw verwachtingen van de opleiding. Twijfel je tussen opleidingen dan kun je dit bij de studiekeuzecheck bespreken. Er zijn studenten en docenten van alle opleidingen.

Voor de studiekeuzecheck maak je een Keuzeopdracht. Heb je al eigen werk, dan kun je dit natuurlijk meenemen.

De studiekeuzecheck vindt tussen november en februari plaats op iedere woensdag van 15.00-17.00 op de Vondellaan. Vanaf februari kan dit een andere dag zijn.

Stap 4: Studiekeuzeadvies

Aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een advies. Hier staat op welke opleiding(en) van het GLU bij jouw niveau, interesse en talenten past.

Stap 5: Je definitieve keuze

Uiteindelijk kies jij de opleiding. Je geeft jouw definitieve keuze uiterlijk één week na de studiekeuzecheck.

Algemene informatie over de aanmeldprocedure:

Je kunt je aanmelden vanaf 2 oktober tot 1 april. Sommige opleidingen zitten snel vol, meld je daarom zo snel mogelijk aan.

We hebben bij alle opleidingen een maximaal aantal klassen. Als je de aanmeldprocedure hebt doorlopen wordt je voorlopig geplaatst en reserveren we een plek voor je. Je wordt definitief geplaatst als je je diploma hebt behaald. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je een plek bij de opleiding van je keuze krijgt. Zodra een opleiding vol zit, zie je op deze pagina dat  er een wachtlijst is.

Voor het studiejaar 2018-2019 is de volgende beoogde instroom (in aantal klassen) door het College van Bestuur vastgesteld:

Mediavormgeven (totaal) 18
Grafische Vormgeving 5
Webdesign 3
Game Artist 2
Animatie en Audiovisuele Vormgeving 4
Crossmedia 4
Applicatieontwikkeling (totaal) 4
Gamedeveloper 2
Mediadeveloper 2
Mediamanagement en Marketing 3
Communicatie en Marketing 1
Allround dtp’er 2
Medewerker Creatieve Productie 2

 

We hanteren geen aanvullende eisen, bij een aantal opleidingen wordt bijv. rekenen/wiskunde geadviseerd.

Heb je vragen over de aanmeldprocedure? Neem contact op met het Servicepunt: telefoon (030) 280 70 72.

 

driestudenten1000px

 

Online Aanmelden

Vul het digitale aanmeldformulier volledig in. Zorg dat je je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand hebt. Bij de vraag 'School van herkomst' kan het zijn dat jouw school er niet tussen zit. Laat het veld dan leeg, wij nemen contact met je op als we je aanmelding binnen hebben.

Naar het aanmeldformulier 2018-2019 »